ΣΟΛΟ GOSE ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ

«Ωρες στεκόμουν απάνω απο τη θάλασσα , ένοιωθα ετούτη είναι , κι όχι η γής , η μάνα μου , ετούτη μονάχα μπορεί να καταλάβει την αγωνία μου, γιατί έχει κι αυτή την ίδια με μένα αγωνία και δεν μπορεί να κοιμηθεί , χτυπάει , χτυπιέται , στηθοδέρνεται, ζητά ελευτερία, μοχτάει να γκρεμίσει τα μουράγια που υψώνονται μπροστά της και να περασει … » (Νίκος Καζαντζάκης)

Εκ φύσεως δημιουργική, ανήσυχη και ασυμβίβαστη , η Κρητική ζυθοποιία Σόλο ταράζει τα νερά της εγχώριας ζυθοποιίας παρουσιάζοντας την πρώτη ελληνική μπίρα τύπου Gose που ακούει στο όνομα «Θάλασσα». Αφροζύμωτη, ελαφριά και δροσιστική, με γλυφές νότες από θαλασσινό αλάτι Σφακίων (ανθό της Θάλασσας) και άρωματα ορμώμενα από τον κορίανδρο, η Gose της Σόλο συγκαταλέγεται στην κατηγορία των κατα κόσμο Sour Ales (ξυνές μπίρες) που τα τελευταία χρόνια αποτελούν μια ολοένα ανερχόμενη τάση στην παγκόσμια σκηνή της craft ζυθοποιίας εμπλουτίζοντας τη γευστική παλέτα των ζυθεραστών με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Η Gose «Θάλασσα» είναι σίγουρα μια πολύ διαφορετική μπίρα από όσες έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, που με αφετηρία τις θαλασσοδαρμένες ακτές των Σφακίων, υπόσχεται, αν μη τι άλλο, να σας ταξιδέψει σε νέους κόσμους γεύσεων και αρωμάτων …

Συστατικά: Νερό, βύνη κριθαριού, βύνη σιταριού, σπόροι κόλιανδρου, θαλασσινό Kρητικό αλάτι, λυκίσκος και μαγιά

Θαλασσα, the first Greek Gose.
With sea salt from the wild shores of South Crete

Σολο Hoppy Summer, Session IPA