ΠΛΗΘΩΡΑ : H ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΥΡΑ

Η έννοια της συνεργασίας είναι στο DNA μας … δομικό συστατικό της όλης ιδέας που μοχθούμε καθημερνώς να εκφράσουμε. Και παρότι μετράμε δεκάδες συνεργασίες εκτός συνόρων η χαρά του να συνεργαζόμαστε με εγχώριες ζυθοποιίες είναι πάντα ιδιαίτερη, πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με την εξίσου δραστήρια και δημιουργική KYKAO – Handcrafted ! Με τα παιδιά από την Πάτρα μας ενώνει κοινή κουζουλάδα, ένα κοινό δημιουργικό πάθος για την craft ζυθοποίηση … αναπόφευκτα το λοιπόν στο τραπέζι έπεσαν μεγάλες ιδέες που έφταναν στα όρια της ονείρωξης … Το σχέδιο εν τέλει είχε ως εξής : Nα δημιουργήσουμε τη δυνατότερη σε αλκοολικούς βαθμους ελληνική μπίρα συνδυάζοντας την εμπειρία με τον παρορμητικό πειραματισμό, την κληρονομιά με τις νέες τάσεις, τη ζυθοπαραγωγική παράδοση της Βόρειας Ευρώπης με την οινοπαραγωγική παράδοση του Μεσογειακού Νότου. Το όλο εγχείρημα πήρε σάρκα και οστά σε 4 ουσιαστικά φάσεις. Δύο ζυθοποιήσεις σε Πάτρα και Ηράκλειο και δύο παράλληλες παλαιώσεις που ακολούθησαν στα ζυθοποιεία μας.
Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από πληθωρικές Pentadrupel που αντλούν τον χαρακτήρα τους από ιδιαίτερες τεχνικές ζυθοποίησης και οινοποίησης ταυτόχρονα. Ένα sequence συλλεκτικών ζύθων περιορισμένης παραγωγής που συνδυάζουν την πολυπλοκότητα μιας παραδοσιακής Βέλγικης Ale με την ξηρότητα ενός μεσογειακού κρασιού. Μια μπύρα… δυνατότερη από κρασί που σε προκαλεί να την παλαιώσεις. Όσο αντέχεις. Αν αντέχεις. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα από την ερχόμενη εβδομάδα που οι πρώτες δυο εκδοχές εισβάλλουν στα ποτήρια μας … για να δώσουν σε περίπου 6 μήνες τη σκυτάλη στους απογόνους τους, που για την ώρα ωριμάζουν σε δεύτερης γενιάς κρασοβάρελα …