Οι Αξίες μας

Mε καταγωγή από την Κρήτη, η Σόλο δεν είναι μία οποιαδήποτε μπύρα αλλά μία craft μπύρα με ψυχή.

Περήφανη, κατεχάρης και ασυμβίβαστη από τη φύση της, μπολιασμένη με την εμμονή πως η καλή μπύρα είναι ανθρώπινο δικαίωμα,  η Σόλο δεν απευθύνεται στους λίγους αλλά σε όλους όσοι επιθυμούν μια τέλεια μπύρα.

Πολύ παραπάνω από αυτό,  η Σόλο δεν φτιάχνει μπύρα με γνώμονα την εμπορικότητα αλλά δημιουργεί και πειραματίζεται προσκαλώντας τους απανταχού φίλους της σε διάδραση, πρεσβεύοντας πως craft μπύρα σημαίνει πάνω από όλα ανθρώπινη επαφή. Με λίγα λόγια, η Σόλο παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τον άνθρωπο, τη συντροφικότητα, τη φιλία, το μοίρασμα ιδεών, συναισθημάτων και όλων όσων δίνουν αξία στις στιγμές μας.

Σας ευχαριστούμε που εκτιμάτε την καλή craft μπύρα!

Σας ευχαριστούμε για τη συμβολή σας σε αυτόν τον υπέροχο πολιτισμό!

Ο τόπος μας

Κρήτη.

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου. Η θέση της στο σταύρωμα τριών ηπείρων, πέντε θαλασσών και τιτάνιων τεκτονικών πλακών όρισε απαρχής τη μοίρα της. Ηλιόλουστη, εύφορη γη, γενέτειρα του περίλαμπρου Μινωικού πολιτισμού, πρώτου προηγμένου πολιτισμού στην Ευρώπη αλλά και του βασιλιά των Θεών – του κρηταγενή Δία. Χώρα περίσσια πλούσια, θαλασσόζωστη και πανώρια κατά τον Όμηρο, σταυροδρόμι ανέκαθεν πολιτισμών, αγαθών και ιδεών, η Κρήτη αποτέλεσε ανά τους αιώνες το αντικείμενο πόθου για δεκάδες επίδοξους κατακτητές που ζήλεψαν τα κάλλη της.

Η Κρήτη φημίζεται για τις ομορφιές της : θεόρατα βουνά με άγρια φαράγγια, καρπερά οροπέδια και χαοτικά σπήλαια, απέραντες κοιλάδες σπαρμένες ελιά και άμπελο, αρχέγονα δάση και εξωτικές ακρογιαλιές … τόπος αντιθέσεων με σπάνια οικοσυστήματα σε αέναη εναλλαγή από αλπικά σε εξωτικά και βιοποικιλότητα ανάλογη μιας ολόκληρης ηπείρου.

Στην καρδιά αυτού του τόπου, στον εξοχικό οικισμό της Καλλιθέας πλησίον της ΒΙΠΕ Ηρακλείου, σε μια περιοχή με μακραίωνη παράδοση στην παραγωγή οίνου και ελαιολάδου συναντάμε το σπίτι της «Σόλο». Το ζυθοποιείο μας στεγάζεται σε ένα σύγχρονο, βιομηχανικό κτήριο 300τμ όπου πέρα από μια μονάδα παραγωγής, έχουμε δημιουργήσει έναν επισκέψιμο χώρο διάδρασης και ζυθογνωσίας στον οποίο προσεχώς, θα λαμβάνουν χώρα σεμινάρια, εργαστήρια, γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις και ξεναγήσεις εκφράζοντας τη διάθεση μας να μοιραστούμε γνώση και συναισθήματα γύρω από την craft μπίρα και το πολιτισμό της …

Η ομάδα μας

«Ενας οργανισμός είναι τόσο καλός, όσο καλοί είναι οι άνθρωποι που τον συνθέτουν»

  • Kjetil Jikiun
    Kjetil Jikiun Head Brewer

    Νορβηγός

    Πιλότος σε σύνταξη των Σκανδιναβικών αερογραμμών, Ιδρυτής της Nøgne Ø (πρώτης Νορβηγικής craft ζυθοποιίας) και πρώτος παραγωγός sake της Νορβηγίας.

  • Νικόλας Λουκάκης
    Νικόλας Λουκάκης General Manager

    Κρητικός

    Ταξιδιωτικός συντάκτης και φωτογράφος, λάτρης των ταξιδιών, του καλού ποτού και φαγητού

  • Κωστής Σταυρακάκης
    Κωστής Σταυρακάκης Communication Manager

    Κρητικός

    Διαφημιστής, παραγωγός εκδηλώσεων, συγγραφέας και ταξιδευτής

  • Βασίλης Βρέντζος
    Βασίλης Βρέντζος Area Sales Manager

    Κρητικός

    Στέλεχος πωλήσεων, λάτρης της Κρητικής κουζίνας και παράδοσης,  πρώην επιχειρηματίας και Υπέυθυνος καταστημάτων εστίασης