Οι Αξίες μας

Mε καταγωγή από την Κρήτη, η Σόλο δεν είναι μία οποιαδήποτε μπύρα αλλά μία craft μπύρα με ψυχή.

Περήφανη, κατεχάρης και ασυμβίβαστη από τη φύση της, μπολιασμένη με την εμμονή πως η καλή μπύρα είναι ανθρώπινο δικαίωμα,  η Σόλο δεν απευθύνεται στους λίγους αλλά σε όλους όσοι επιθυμούν μια τέλεια μπύρα.

Πολύ παραπάνω από αυτό,  η Σόλο δεν φτιάχνει μπύρα με γνώμονα την εμπορικότητα αλλά δημιουργεί και πειραματίζεται προσκαλώντας τους απανταχού φίλους της σε διάδραση, πρεσβεύοντας πως craft μπύρα σημαίνει πάνω από όλα ανθρώπινη επαφή. Με λίγα λόγια, η Σόλο παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τον άνθρωπο, τη συντροφικότητα, τη φιλία, το μοίρασμα ιδεών, συναισθημάτων και όλων όσων δίνουν αξία στις στιγμές μας.

Σας ευχαριστούμε που εκτιμάτε την καλή craft μπύρα!

Σας ευχαριστούμε για τη συμβολή σας σε αυτόν τον υπέροχο πολιτισμό!

Ο τόπος μας

Κρήτη.

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου. Η θέση της στο σταύρωμα τριών ηπείρων, πέντε θαλασσών και τιτάνιων τεκτονικών πλακών όρισε απαρχής τη μοίρα της. Ηλιόλουστη, εύφορη γη, γενέτειρα του περίλαμπρου Μινωικού πολιτισμού, πρώτου προηγμένου πολιτισμού στην Ευρώπη αλλά και του βασιλιά των Θεών – του κρηταγενή Δία. Χώρα περίσσια πλούσια, θαλασσόζωστη και πανώρια κατά τον Όμηρο, σταυροδρόμι ανέκαθεν πολιτισμών, αγαθών και ιδεών, η Κρήτη αποτέλεσε ανά τους αιώνες το αντικείμενο πόθου για δεκάδες επίδοξους κατακτητές που ζήλεψαν τα κάλλη της.

Η Κρήτη φημίζεται για τις ομορφιές της : θεόρατα βουνά με άγρια φαράγγια, καρπερά οροπέδια και χαοτικά σπήλαια, απέραντες κοιλάδες σπαρμένες ελιά και άμπελο, αρχέγονα δάση και εξωτικές ακρογιαλιές … τόπος αντιθέσεων με σπάνια οικοσυστήματα σε αέναη εναλλαγή από αλπικά σε εξωτικά και βιοποικιλότητα ανάλογη μιας ολόκληρης ηπείρου.

Στην καρδιά αυτού του τόπου, 25 χλμ νότιας της πόλης του Ηρακλείου και σε υψόμετρο 470μ, σε μια περιοχή με μακραίωνη παράδοση στην παραγωγή οίνου και ελαιολάδου συναντάμε το παραδοσιακό χωριό «Αλάγνι » , τοπωνύμιο που αποκρατά από τη νύμφη Αλαγονία, κόρη του Δία και της Ευρώπης. Κάπου εκεί, αντικρυστά στη μυθική οροσειρά της Δίκτης, ανάμεσα σε βυζαντινά ξωκκλήσια, παμπάλαια πατητήρια, μινωικά ανάκτορα και ενετικά κάστρα βρίσκονται οι αμπελώνες της Grapes & Gratification και εν καιρώ το οινοποιείο αλλά και το ζυθοποιείο μας, το σπίτι της Κρητικής, craft μπύρας Σόλο.

Η ομάδα μας

«Ενας οργανισμός είναι τόσο καλός, όσο καλοί είναι οι άνθρωποι που τον συνθέτουν»

 • Kjetil Jikiun
  Kjetil Jikiun Head Brewer

  Γεννήθηκε το 1964
  Νορβηγός

  Πιλότος σε σύνταξη των Σκανδιναβικών αερογραμμών, Ιδρυτής της Nøgne Ø (πρώτης Νορβηγικής craft ζυθοποιίας) και πρώτος παραγωγός sake της Νορβηγίας.

 • Νικόλας Λουκάκης
  Νικόλας Λουκάκης General Manager

  Γεννήθηκε το 1978
  Κρητικός

  Ταξιδιωτικός συντάκτης και φωτογράφος, λάτρης των ταξιδιών, του καλού ποτού και φαγητού

 • Κωστής Σταυρακάκης
  Κωστής Σταυρακάκης Communication Manager

  Γεννήθηκε το 1979
  Κρητικός

  Διαφημιστής, παραγωγός εκδηλώσεων, συγγραφέας και ταξιδευτής

 • Nάσια Αλεφαντινού
  Nάσια Αλεφαντινού Area Sales Manager

  Γεννήθηκε το 1975
  Κρητικιά

  Στέλεχος πωλήσεων της διαφημιστικής αγοράς, σύμβουλος και επιχειρηματίας καταστημάτων εστίασης