H Lupulina είναι φάρμα παραγωγής βιολογικών λυκίσκων στη Γκιρόνα της Ισπανίας με την οποία μας συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας. Όταν λοιπόν μας έπεψαν πεσκέσι ολόφρεσκους λυκίσκους τύπου Cascade [...]
Από 12 έως 20 Οκτώβρη, η Κρήτη υποδέχεται 4ο εθνικές ομάδες και ορδές οπαδών στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μίνι ποδοσφαίρου > Socca World Cup που διεξάγεται στο Ρέθυμνο
Η " The Rocks " είναι μια μπίρα εμπνευσμένη από τον τόπο μας ... από το θέρος, το φως, το πέλαγος ! Μια δροσερή σαν κύμα Hoppy Cream Ale με ανάλαφρο σώμα και αρωματικά μελτέμια εσπεριδοειδών που [...]
Έχοντας πλέον το δικό μας ζυθοποιείο στην Κρήτη από το 2018, οι όροι αντιστρέφονται, και νομάδες ζυθοποιοί από το εξωτερικό έρχονται στο ζυθοποιείο μας για να μαγειρέψουν τη μπίρα τους στην Κρήτη
Μετα από δύο χρόνια γόνιμης επαγγελματικής συνεργασίας, η σχέση μας με το Κρητικό εστιατόριο Peskesi μετουσιώθηκε σε φιλία, προσφέροντας εύφορο έδαφος για την καρποφορία δύο συλλεκτικών ετικετών ...
Mε χαρά δώσαμε το παρόν στην 4η διοργάνωση ορειβατικού σκι Pierra Creta που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου 2019 στον Ψηλορείτη, κουβαλώντας στις αποσκευές μας 300 λίτρα της επίσημης [...]
O «Aνταγωνιστής» είναι το αντίπαλο δέος του «Πρωταγωνιστή», της κορυφαίας ελληνικής μπίρας βάσει της παγκόσμιας πλατφόρμας βαθμολόγησης του untappd ...
Kοιτώντας τις εναπομείνασες βύνες μετά από μια σειρά ζυθοποιήσεων, αναρωτηθήκαμε αν μπορούσαμε να ζυθοποιήσουμε μια νέα μπίρα με ότι είχε απομείνει ...
Η υπόσχεση μας γίνεται πράξη κυκλοφορώντας και επίσημα τη μπίρα που σκαρφάλωσε στην ψηλότερη κορφή της καρδιά σας, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στη Ζυθογνωσία ...
Ένα χρόνο μετά την παραγωγή της Virgin Batch επί Πολωνικού εδάφους, η ιστορία συνεχίζεται στην Κρήτη ζυθοποιώντας αυτή τη φορά παρέα τη συμβολικά πρώτη βρασιά του νέου μας ζυθοποιείου ανήμερα των [...]
Φιλοτεχνήσαμε τη μπίρα αυτή με ιδιαίτερη χαρά, αφενός γιατί επρόκειτο να την προσφέρουμε συμβολικά σε φίλους καλούς, αφετέρου γιατί συνεργαστήκαμε για τη δημιουργία της με φίλους καλούς ...
Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου ξεθηκαρώσαμε το μαυρομάνικο μαχαίρι μας για να κόψουμε την κίτρινη κορδέλα εγκαινιάζοντας το νέο μας ζυθοποιείο στην Καλλιθέα Ηρακλείου
Η 1η παγκοσμίως μπίρα με χυμό άγουρων σταφυλιών, ζυθοποιημένη όπως ποιούσαν τη μπίρα πριν από 3000 χρόνια, έρχεται να εμπλουτίσει την πολυσυλλεκτική γκάμα της Σόλο και την παλέτα του ζυθόφιλου κοινό.
Μόλις 3000 μπουκάλια από τη θαυμάσια αυτή συνεργασία μας με την Ισπανική craft μικροζυθοποιία Cervesa Espiga κατέφθασαν στην Ελλάδα από την Ιβηρική χερσόνησο. Μια υβριδική, ξηρή και νοστιμότατη [...]
Η στενή, σφινωμένη ανάμεσα σε δεκάδες άλλες, πρόσοψη του Bricks στην γραφική παραλιακή στράτα του Ρεθύμνου δεν σε προιδεάζει για τις 6 βρύσες που διαθέτει, ούτε για τις διεθνούς φήμης ετικέτες [...]
Το πάρκο του Γεωργιάδη στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου είναι αυτό που λέμε πυρήνας ... πυρήνας πρασίνου στην καρδιά της πόλης, πυρήνας ψυχαγωγίας, πολυσυλλεκτικών κοινωνικοπολιτιστικών δράσεων [...]
Η αίσθηση μούστου χρωματικά και η παχύρευστη, λασπώδης θωριά της δεν σου ξυπνούν αυτό που λέμε " έρωτας με την πρώτη ματιά " ... άσε που η θολούρα της παραμένει ο λόγος που η Νew England IPA [...]
Ο Νίκος Βενέρης συνεχίζει το έργο των προγόνων του προσφέροντας μας ποιοτικά παραδοσιακά αρτοποιήματα αλλά και καινοτόμα προιόντα όπως το ζυμωμένο με μαύρη μπίρα ... ψωμί Craft Αλαγνίου με Σόλο [...]
To Βeer ο'clock ρίζωσε πριν από περίπου 3,5 χρόνια στην καρδιά του Ηρακλείου από τρεις φίλους με κοινή αγάπη για τη μπίρα και το φαγητό. Με παραπάνω από 100 κωδικούς μπίρας στο μενού του, δεν [...]
Το CROP είναι η μετουσίωση του οράματος τριών ανθρώπων (του Δημήτρη, του Γιώργου και του Λευτέρη) σε ένα χώρο που με πυρήνα τον φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, τα ποιοτικά προιόντα και την καλή [...]
Ιδιαίτερα κοινωνικοί εκ φύσεως, ο Βαγγέλης και η Ευδοξία άνοιξαν πριν από 3 χρόνια ένα καφενείο στην περιοχή του Λάκκου, μια γειτονία της παλιάς πόλης του Ηρακλείου με μεγάλη ιστορία
O δημοσιογράφος πίσω από το πιο επιτυχημένο beer blog της Νορβηγίας και συγγραφέας του βιβλίου " The Norwegian Beer Revolution ", Hugo Hatland, συναντά τον Kjetil Jikiun μετά απο καιρό ...
Έχουμε καλούς φίλους σε όλο τον κόσμο, πόσο μάλλον στον τόπο μας. Όταν λοιπόν προτείναμε στον συντοπίτη Γιάννη Λιονάκη από την Κρητική Ζυθοποιία Χάρμα να "μαγειρέψουμε" μια μπίρα παρέα ...
Tην Κυριακή 23 του Οκτώβρη φορτωθήκαμε μερίκα βαρέλια Pale Ale "Aμερικάνα" και πήραμε τα όρη με προορισμό τα Σφακιά και αποστολή να ξεδιψάσουμε τους αθλητές του "Sfakia vertical run" ...
Ποδαρικό στις αγορές του εξωτερικού με μια νέα συνεργασία που έρχεται από το Λουξεμβούργο. Η εταιρεία Humulus Et Fermentum – του πιστοποιημένου από την Ακαδημία Doemens, Βeer sommelier, [...]
Εκ φύσεως δημιουργική, ανήσυχη και ασυμβίβαστη , η Κρητική ζυθοποία Σόλο ταράζει τα νερά της εγχώριας ζυθοποιίας παρουσιάζοντας την πρώτη ελληνική μπίρα τύπου Gose ...
Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του μια ακόμη εποχιακή μπύρα της Κρητικής Σόλο που έρχεται, με τη γεμάτη γεύση της και τον αρωματικό, ανάλαφρο και ξεδιψαστικό της χαρακτήρα, να αναδείξει όλη [...]
Η craft μπύρα και οι τεχνικές ζυθοποίησης της εξελίσσονται δυναμικά και αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς οι αλλαγές και ο πειραματισμός αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της craft κουλτούρας. Αυτή η [...]