ΑΡΧΑΙΑ ΖΥΘΟΠΟΙΗΣΗ … ΣΕ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

cheap stromectol ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΑΓΟΥΡΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Από τους Κρητικούς αμπελώνες … στα καζάνια της Γερμανικής ζυθοποιίας Freigeist Bier Kultur και από εκεί στις αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης. Η 1η παγκοσμίως σύγχρονη μπίρα με χυμό άγουρων σταφυλιών, ζυθοποιημένη όπως ποιούσαν τη μπίρα πριν από 3000 χρόνια, έρχεται στα ποτήρια μας από τη Σόλο αναβιώνοντας την ιστορία της τέχνης του ζύθου με μια συνταγή από τα βάθη του χρόνου, τότε, που η χρήση – ενίοτε άγουρων – σταφυλιών από τις οινοπαραγωγικές χώρες του Ευρωπαικού νότου χάριζε στη μπίρα γεύση και σάκχαρα. Δεν είναι λίγες οι ζυθοποιίες που αναβιώνουν σήμερα την αρχαία αυτή πρακτική χρήσης σταφυλιών στην μπίρα, ωστόσο η χρήση άγουρων σταφυλιών αποτελεί μια καινοτομία που ανασύρει ιδιαίτερες γεύσεις του ζυθοποιητικού παρελθόντος.

Η «Γεύση του Κρητικού ήλιου» όπως τιτλοφορείται είναι μια μπίρα τύπου fussion Gruit με χυμό άγουρων σταφυλιών Κρητικής  ποικιλίας Πλυτό, ρόγδι, αρισμαρί, φλοίδες  πορτοκαλιού και τζίντζερ, η οποία  προέκυψε μέσα από μια διηπειρωτική συνεργασία της Σόλο με 3 ζυθοποιίες του εξωτερικού και συγκεκριμένα τη Δανέζικη Kissmeyer Beer & Brewing, την Αμερικάνικη Engine House No. 9 και τη Γερμανική Freigeist Bierkultur. Μια καστανόξανθη, ξεδιψαστική μπίρα 5 αλκοολικών βαθμών, χαμηλή πικράδα 18 μονάδων, ήπιο αφρισμό και ελαφρύ, κρασάτο σώμα που αναδύει φρουτώδεις και πικάντικες νότες. Μια μπίρα με πολύπλοκη δομή και περίτεχνα ενορχηστρωμένη ισορροπία συστατικών που αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της αγουρίδας στην οποία οφείλεται και η διακριτική της οξύτητα.

Η  «Γεύση του Κρητικού ήλιου» κυκλοφορεί ήδη σε επιλεγμένες αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης ενώ στην Ελλάδα θα διατεθούν μόλις 2000 φιάλες των 330ml και 20 βαρέλια key keg  της συλλεκτικής αυτής διηπειρωτικής παραγωγής μέσα από επιλεγμένα σημεία πώλησης και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Σολο https://shop.solobeer.gr/el/