ΠΕΡΙ ΜΠΙΡΑΣ … επεισόδιο#4

Οι φούρνοι στο αρτοποιείο του Χριστόφορου Βενέρη στο Ηράκλειο άναψαν το 2009, αυτό όμως δεν ήταν η αρχή, παρά η εξέλιξη μιας διαδρομής που ξεκίνησε πριν από τέσσερις γενεές . Ο Νίκος Βενέρης, αντάξιος κληρονόμος αυτής της μακρόχρονης οικογενειακής παράδοσης, συνεχίζει το έργο των προγόνων του προσφέροντας μας ποιοτικά παραδοσιακά αρτοποιήματα αλλά και καινοτόμα προιόντα όπως το ζυμωμένο με μαύρη μπίρα … ψωμί Craft Αλαγνίου.

Πως προέκυψε η ιδέα του Craft Αλαγνίου ;

Για να φτιάξεις μια καλή μπίρα πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Το ίδιο ισχύει και για το ψωμί. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Πέρα από αυτό προσωπικά αγαπάω και την καλή μπίρα ! Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα ενός ξεχωριστού, νόστιμου, καλοζυμωμένου ψωμιού με μπίρα …

Γιατί επιλέξατε τη Σόλο  «Ασκιανό » ;

Μετα από πολλές δοκιμές, κατέληξα συνειδητά στην Σόλο Ασκιανό, μια μαύρη αφιλτράριστη μπίρα με χαρακτήρα, αρώματα καφέ και γλυκιές νότες σοκολάτας που έδεναν αρμονικά με τα στάρια που είχα κατά νου.

Τι το ιδιαίτερο προσφέρει η χρήση μαύρης μπίρας στο συγκεκριμένο ψωμί;

Ζυμώνοντας ένα ψωμί απαιτείται χρόνος, κατάλληλη θερμοκρασία και άριστες πρώτες ύλες. Η μαγιά της μπίρας δρα με το προζύμι μεταφέροντας ομοιόμορφα τα χαρακτηριστικά της μπίρας στο ψωμί και ο χρόνος αφήνει να αναδειχθούν τα αρώματα από τα επιλεγμένα στάρια – Κριθάρι, Σίκαλη και κίτρινο στάρι. Κάθε πρωί που ξεφουρνίζουμε το συγκεκριμένο ψωμί τα γλυκά αρώματα του Ασκιανού … μας μεθάνε !