Σόλο Your Cretan Craft Beer

Με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης, η μικροζυθοποιία Σόλο ιδρύθηκε στα τέλη του 2015. Περήφανη και ασυμβίβαστη από τη φύση της, μπολιασμένη με την εμμονή πως η καλή μπίρα είναι ανθρώπινο δικαίωμα, η Σόλο δεν απευθύνεται στους λίγους αλλά σε όλους όσοι επιθυμούν μια ποιοτική μπίρα.

Πολύ περισσότερο από αυτό, η Σόλο δεν φτιάχνει μπίρα με μόνο γνώμονα την εμπορικότητα αλλά δημιουργεί και πειραματίζεται ορμώμενη από το ακατάλυτο δημιουργικό της ένστικτο και τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας craft σκηνής, προσκαλώντας τους ανά τον κόσμο φίλους της σε διάδραση, πεπεισμένη πως craft μπίρα σημαίνει πάνω από όλα ανθρώπινη επαφή. Με άλλα λόγια, η Σόλο παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τον άνθρωπο, τη συντροφικότητα, τη φιλία, το μοίρασμα ιδεών, συναισθημάτων και όλων όσων δίνουν αξία στις στιγμές μας.

"η καλη μπιρα ειναι ανθρωπινο δικαιωμα"

Φρέσκιες

Οι περισσότερες μπίρες πρέπει ιδανικά να καταναλώνονται φρέσκιες καθώς οι λυκίσκοι έχουν θαυμάσια αρώματα, τα οποία όμως ξεθωριάζουν με τον καιρό. Ωστόσο δεν υπάρχει κανόνας χωρίς εξαιρέσεις. Οι μαύρες και βυνώδεις μπίρες, και ειδικά οι δυνατές μαύρες μπίρες μπορεί να είναι αρκετά επιθετικές στα νιάτα τους και έχουν πολλά να κερδίσουν αν παλαιωθούν για ένα διάστημα 6 μηνών εώς μερικών χρόνων. Κατά την παλαίωση, οι μπίρες αυτές θα γίνουν πιο στρογγυλές, απαλότερες και περισσότερο πολύπλοκες.

Για να παραμείνει η μπίρα φρέσκια είναι σημαντικό να διατηρείται στο ψυγείο ή σε μέρος δροσερό, μακριά από τις ακτίνες του ήλιου ή άλλες πηγές θερμότητας. Στη Σόλο διατηρούμε τη μπίρα μας φρέσκια χρησιμοποιώντας φορτηγά ψυγεία για την μεταφορά της και ψυκτικούς θαλάμους αποθήκευσης με σταθερή θερμοκρασία 2-5 βαθμών κελσίου. Αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη, ούτε φθηνή, είναι ωστόσο ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε ότι κατά την κατανάλωση μιας Σόλο θα απολαμβάνετε πάντα την καλύτερη δυνατή εμπειρία...

Αφιλτράριστες

Οι περισσότερες εμπορικές μπίρες φιλτράρονται προκειμένου να είναι καθαρότερες. Το φιλτράρισμα ωστόσο απομακρύνει τη μαγιά και τις πρωτεΐνες. Μια φιλτραρισμένη μπίρα δείχνει σίγουρα ομορφότερη από μια αφιλτράριστη όμως με το φιλτράρισμα:

1) Χάνεται μεγάλο μέρος της γεύσης και των αρωμάτων

2) Χάνονται οι πρωτεΐνες, οι οποίες μεταξύ άλλων βοηθούν στη διατήρηση του αφρισμού, εξού και οι αφιλτράριστες μπύρες διαθέτουν πλουσιότερο και μεγαλύτερης διάρκειας αφρό.

Οι μπύρες της Σόλο δεν είναι φιλτραρισμένες διότι πιστεύουμε ότι η μπύρα είναι σαφώς καλύτερη αφιλτράριστη.

Απαστερίωτες

Οι περισσότερες βιομηχανικές μπίρες είναι παστεριωμένες. Η παστερίωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία η μπίρα θερμαίνεται και κατόπιν ψύχεται προκειμένου να εξοντωθούν τα βακτήρια και να μετουσιωθούν τα ένζυμα. Είναι αυτό καλό ; Μια καλώς μαγειρεμένη μπίρα δεν πρέπει να έχει βακτήρια, αν ωστόσο παραχθεί με ανθυγιεινό τρόπο, τότε είναι αναγκαίο να παστεριωθεί, διαφορετικά τα βακτήρια θα φθείρουν σύντομα τη μπίρα. Υπάρχει όμως άλλος

ένας λόγος που παστεριώνεται μια μπίρα και αυτός έχει να κάνει με τη σταθεροποίηση της. Η παστερίωση κλειδώνει τη γεύση και τα αρώματα μιας μπίρας ώστε να μην εξελίσσονται. Κατ' αυτό τον τρόπο όλα τα μπουκάλια θα έχουν ακριβώς την ίδια γεύση, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η Σόλο δεν παστεριώνεται για δύο λόγους:

1) Ζυθοποιούμε ακολουθώντας όλους τους κανόνες υγιεινής

2) Θέλουμε να παραμείνουν τα ένζυμα δραστήρια, ώστε η μπίρα μας να ωριμάσει όμορφα.

Αυτό σημαίνει ότι η μπίρα σιγά, σιγά θα αλλάζει και σε αυτή την ωρίμανση κρύβεται η ομορφιά της, εξού και όλες οι μπίρες πρέπει να απολαμβάνονται με σεβασμό σε αυτό που είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή της κατανάλωσης τους.

σταθερησ παραγωγησ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Το ζυθοποιείο μας

Πολύ παραπάνω από δημιουργία ποιοτικών ζύθων με πλούτο γεύσης και αρωμάτων, craft μπίρα σημαίνει επικοινωνία, ανθρώπινη επαφή, διάδραση και μοίρασμα γνώσης, ιδεών και συναισθημάτων εξού και οι πόρτες του ζυθοποιείου μας είναι ορθάνοιχτες προς όλους όσοι μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς για την την craft μπίρα και τον πολιτισμό της. Είναι τιμή μας οι μπίρες μας να χαίρουν της εκτίμησης σας όμως η πραγματική χαρά μας πηγάζει από την ανθρώπινη επαφή και το χτίσιμο μιας διαπροσωπικής σχέσης με τους λάτρεις του ποιοτικού ζύθου.

Το ζυθοποιείο μας στεγάζεται σε ένα σύγχρονο, βιομηχανικό κτήριο 300 τ.μ. στον εξοχικό οικισμό της Καλλιθέας – δίπλα στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου – όπου πέρα από μια μονάδα παραγωγής, έχουμε δημιουργήσει έναν επισκέψιμο χώρο διάδρασης και ζυθογνωσίας στον οποίο λαμβάνουν χώρα σεμινάρια, εργαστήρια, γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις και ξεναγήσεις εκφράζοντας τη διάθεσή μας να μοιραστούμε γνώση και συναισθήματα γύρω από την craft μπίρα και το πολιτισμό της.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας πριν την επίσκεψή σας για να την εντάξουμε στον προγραμματισμό μας.

Ώρες επίσκεψης: Καθημερινά 11:00 – 16:00
Σάββατο – Κυριακή κατόπιν ραντεβού

Ομαδικές ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικά σχεδιασμένες εμπειρίες κατόπιν συνεννόησης

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ