Οι Αξίες μας

Mε καταγωγή από την Κρήτη, η Σόλο δεν είναι μία οποιαδήποτε μπίρα αλλά μία craft μπύρα με ψυχή.

Περήφανη, κατεχάρης και ασυμβίβαστη από τη φύση της, μπολιασμένη με την εμμονή πως η καλή μπίρα είναι ανθρώπινο δικαίωμα,  η Σόλο απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν μια αληθινή μπίρα με πλούτο γεύσης και αρωμάτων.

Πιστοί στο δημιουργικό και συνεργατικό μας πνεύμα, πορευόμαστε με γνώμονα τη χαρά της γνώσης, της δημιουργίας και της συνεργασίας, προσκαλώντας τους απανταχού φίλους μας σε διάδραση με την πεποίθηση πως craft μπίρα σημαίνει πάνω από όλα ανθρώπινη επαφή, μοίρασμα ιδεών, συναισθημάτων και όλων όσων δίνουν αξία και άρωμα στη ζωή μας.

Σας ευχαριστούμε που εκτιμάτε την καλή craft μπύρα!

Σας ευχαριστούμε για τη συμβολή σας σε αυτόν τον υπέροχο πολιτισμό!

Ο τόπος μας

Κρήτη.

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου. Η θέση της στο σταύρωμα τριών ηπείρων, πέντε θαλασσών και τιτάνιων τεκτονικών πλακών όρισε απαρχής τη μοίρα της. Ηλιόλουστη, εύφορη γη, γενέτειρα του περίλαμπρου Μινωικού πολιτισμού, πρώτου προηγμένου πολιτισμού στην Ευρώπη αλλά και του βασιλιά των Θεών – του κρηταγενή Δία. Χώρα περίσσια πλούσια, θαλασσόζωστη και πανώρια κατά τον Όμηρο, σταυροδρόμι ανέκαθεν πολιτισμών, αγαθών και ιδεών, η Κρήτη αποτέλεσε ανά τους αιώνες το αντικείμενο πόθου για δεκάδες επίδοξους κατακτητές που ζήλεψαν τα κάλλη της.

Η Κρήτη φημίζεται για τις ομορφιές της : θεόρατα βουνά με άγρια φαράγγια, καρπερά οροπέδια και χαοτικά σπήλαια, απέραντες κοιλάδες σπαρμένες ελιά και άμπελο, αρχέγονα δάση και εξωτικές ακρογιαλιές … τόπος αντιθέσεων με σπάνια οικοσυστήματα σε αέναη εναλλαγή από αλπικά σε εξωτικά και βιοποικιλότητα ανάλογη μιας ολόκληρης ηπείρου.

Στην καρδιά αυτού του τόπου, στον εξοχικό οικισμό της Καλλιθέας πλησίον της ΒΙΠΕ Ηρακλείου, σε μια περιοχή με μακραίωνη παράδοση στην παραγωγή οίνου και ελαιολάδου συναντάμε το σπίτι της «Σόλο». Το ζυθοποιείο μας στεγάζεται σε ένα σύγχρονο, βιομηχανικό κτήριο 300τμ όπου πέρα από μια μονάδα παραγωγής, έχουμε δημιουργήσει έναν επισκέψιμο χώρο διάδρασης και ζυθογνωσίας στον οποίο λαμβάνουν χώρα σεμινάρια, εργαστήρια, γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις και ξεναγήσεις εκφράζοντας τη διάθεση μας να μοιραστούμε γνώση και συναισθήματα γύρω από την craft μπίρα και το πολιτισμό της …

Η ομάδα μας

«Ενας οργανισμός είναι τόσο καλός, όσο καλοί είναι οι άνθρωποι που τον συνθέτουν»

 • Kjetil Jikiun
  Kjetil Jikiun Head Brewer

  Νορβηγός

  Πιλότος σε σύνταξη των Σκανδιναβικών αερογραμμών, Ιδρυτής της Nøgne Ø (πρώτης Νορβηγικής craft ζυθοποιίας) και πρώτος παραγωγός sake της Νορβηγίας.

 • Νικόλας Λουκάκης
  Νικόλας Λουκάκης General Manager

  Κρητικός

  Ταξιδιωτικός συντάκτης και φωτογράφος, λάτρης των ταξιδιών, του καλού ποτού και φαγητού

 • Κωστής Σταυρακάκης
  Κωστής Σταυρακάκης Communication Manager

  Κρητικός

  Διαφημιστής, παραγωγός εκδηλώσεων, συγγραφέας και ταξιδευτής

 • Cathie Jikiun
  Cathie Jikiun Export Sales Manager

  Mαλαισιανή

  Πρώην διευθύντρια εξαγωγών και παραγωγός Sake στη Νορβηγική ζυθοποιία Nøgne Ø με πάθος για τη γαστρονομία, τη μαγειρική τα αλκοολούχα ποτά και τα ταξίδια

   

   

 • Βασίλης Βρέντζος
  Βασίλης Βρέντζος Area Sales Manager

  Κρητικός

  Στέλεχος πωλήσεων, λάτρης της Κρητικής κουζίνας και παράδοσης,  πρώην επιχειρηματίας και Υπέυθυνος καταστημάτων εστίασης

 • Αχιλλέας Aτζεμόπουλος
  Αχιλλέας Aτζεμόπουλος Brewer

  Κρητικός

  Τελειόφοιτος σχολής Γεωπονίας του ΤΕΙ Hρακλείου και οικοζυθοποιός από τα μικράτα του με παθος για τα craft προιόντα και την αστρονομία.