Οι 15 αλκοολικοί του βαθμοί και η προσθήκη ακατέργαστης ζάχαρης Ντεμεράρα τον καθιστούν την δυνατότερη και γλυκύτερη μπίρα που έχει ποτέ κυκλοφορήσει από Ελληνική ετικέτα. Εμφιαλωμένος σε μόλις 6000 αριθμημένες φιάλες, ο «Πρωταγωνιστής» είναι κάτι παραπάνω από μπίρα ... πρόκειται για τον απόγονο μιας ιστορικής οικογένειας συλλεκτικών ζύθων που ζυθοποιούνται μία μόνο φόρα. Ένας από τους συλλεκτικούς αυτούς ζύθους, πρόγονος της εν λόγω μπίρας, διακρίθηκε με το χρυσό μετάλλιο στο WORLD BEER CUP το 2008. Εμπνευσμένος από τον Ελληνικό καφέ, o «Πρωταγωνιστής» είναι μια premium μπίρα ιδανική για παλαίωση. Μοιραστείτε κάθε φιάλη του με 4 ακόμη φίλους σας σερβίροντας σε μικρά ποτήρια του κονιάκ. Περισσότερες πληροφορίες στο www.solobeer.gr/protagonist. Μόλις 880 μπουκάλια θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα. Όσοι πιστοί των συλλεκτικών ζύθων ... σπεύσατε ! Στην υγειά σας !

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Mια πραγματικά συλλεκτική μπίρα …

Οι 15 αλκοολικοί της βαθμοί και η προσθήκη ακατέργαστης ζάχαρης Ντεμεράρα την καθιστούν τη δυνατότερη και γλυκύτερη μπίρα που έχει ποτέ κυκλοφορήσει από Ελληνική ετικέτα. Εμφιαλωμένος σε μόλις 6000 αριθμημένες φιάλες με την υπογραφή του Kjetil, ο «Πρωταγωνιστής» είναι κάτι παραπάνω από μπίρα … πρόκειται για τον απόγονο μιας ιστορικής οικογένειας συλλεκτικών ζύθων που ζυθοποιούνται μία μόνο φόρα. Ένας εκ των προγόνων της εν λόγω μπίρας, διακρίθηκε με το χρυσό μετάλλιο στο WORLD BEER CUP το 2008.

Εμπνευσμένος από τον Ελληνικό καφέ, o «Πρωταγωνιστής» είναι μια premium, κατάμαυρη μπίρα που προσφέρεται για παλαίωση. Aφήστε την να ωριμάσει για τουλάχιστον ένα χρόνο και απολαύστε τη παρέα με 4 ακόμη φίλους σας ή «σόλο» μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα πλάι στο τζάκι, σερβίροντας σε μικρά ποτήρια του κονιάκ.

Μόλις 880 μπουκάλια θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα.

Ο «Πρωταγωνιστής» είναι διαθέσιμος στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσοι πιστοί των συλλεκτικών ζύθων … σπεύσατε ! Στην υγειά σας !

Aυτή είναι η ιστορία της μοναδικής αυτής σειράς ζύθων όπως την αφηγείται ο δημιουργός της …

«Όλα ξεκίνησαν το 2006 και ενώ ήμουν ακόμη πιλότος των Σκανδιναβικών αερογραμμών. Κατά την διάρκεια λοιπόν μιας στάσης μου στην Ουάσινγκτον, έτυχε να δοκιμάσω κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες μπίρες στο Brickskeller, που τον καιρό εκείνο ήταν το καλύτερο μπαρ craft μπίρας στην Ουάσινγκτον. Αποφάσισα ότι η τελευταία μπίρα εκείνης της βραδιάς θα ήταν η Avery Mephistopholes, μια κατάμαυρη, δυνατή Imperial stout. H μπίρα αυτή με καταενθουσίασε, εμπνέοντας με να καταγράψω επιτόπου μια δική μου εκδοχή αυτού του στύλ σε ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας.

Επιστρέφοντας στη Νορβηγία και την κουζίνα της Nøgne Ø, την ζυθοποίησαΜε 16% αλκοόλ, έντονα καβουρδισμένες βύνες και αρώματα καφέ, αποφάσισα ότι αυτή η υπέροχη μπίρα έχριζε μιας ιδιαίτερης συσκευασίας. Συσκευάστηκε λοιπόν σε ένα χαρτονένιο κύλινδρο με μια μικρή ταμπέλα στον λαιμό της φιάλης όπου αναγράφονταν ένα Γιαπωνέζικο Χαικού (δεκαεπτασύλλαβο ποίημα). Η μπίρα αυτή έμελε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπίρας το 2008.

Μετά από αυτό, απλώς δεν μπορούσα να σταματήσω. Έτσι ήρθε η δεύτερη έκδοση της «Dark Horizon«, συσκευασμένη αυτή τη φορά σε ένα ατσάλινο κάνιστρο, το εικαστικό του οποίου ήταν εμπνευσμένο απο Αραβικές γραφές. Κατόπιν ζυθοποίησα μια παρόμοια μπίρα με μαγιά Σάκε που ονόμασα Red Horizon η οποία κυκλοφόρησε σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις.  Μετά από αυτό ήρθε η τρίτη έκδοση της «Dark Horizon» με πληθώρα λυκίσκων και εικαστικά εμπνευσμένα από την Αίγυπτο, αλλά και η «Sweet Horizon» με γλυκές νότες σοκολάτας. Η 4η έκδοση της «Dark  Horizon» λίγο αργότερα ήταν ένα πραγματικό διαμάντι, συσκευασμένο σε ένα τριγωνικό χαρτονένιο κουτί με αρχαίους Σκανδιναβικούς ρούνους. Η τελευταία εκδοχή της σειρά «Dark Horizon» ζυθοποιήθηκε το 2014 και κυκλοφόρησε τον Γενάρη του 2017. Αυτή, η 5η έκδοση, ήταν μια από τις τελευταίες μπίρες που σχεδίασα πριν αποχωρήσω από τη Nøgne Ø. H μπίρα αυτή αποτελεί ορόσημο καθώς είναι η τελευταία «Dark Horizon» που κουβαλά το αυθεντικό όραμα και την φιλοσοφία του εμπνευστή της. Είμαι πολύ ενθουσιαμένος που η θαυμάσια αυτή μπίρα είναι πλέον διαθέσιμη στην αγορά.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ο ρους της ιστορίας για την «Dark Horizon» σταματά εδώ. Η μοναδική αυτή σειρά ζύθων μετενσαρκώνεται, ξεκινώντας έναν νέο κύκλο ζωής, μέσα από την σειρά Σόλο Protagonist (Πρωταγωνιστής).

Mε την μπίρα αυτή, δεσμεύομαι να συνεχίσω να εκφράζω την αφοσίωση μου στο αρχικό όραμα.

Ο σπόρος που φυτεύτηκε πριν 10 χρόνια στο Brickskeller της Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να δίνει καρπό.

Αυτή είναι η υπόσχεση μου!

Έχω την αίσθηση πως κάπου εδώ αρμόζει η φράση:

The King is dead. Long live the King!